daar ben ik dan eindelijk!
Hallo allemaal,
We hebben eindelijk een internet cafe gevonden. Na een lange reis van 22 uur zijn we in Johannesburg aangekomen. Het is heel anders dan ik gedacht had, want het ziet er heel mooi uit in Johannesburg, net of we in Europa zijn. We werden opgehaald door een gids en naar ons guesthouse gebracht. Dat ziet er netjes uit. Allemaal stapelbedden en daar waren we eerst met tweeen. Later kwamen er 2 meisjes bij een nederlands en een duits meisje. We hebben daar 1 nachtje geslapen en gegeten met z'n allen. De volgendedag werden we opgehaald en naar Soweto gebracht en daar was het weeshuis genaamd Othandwenien onze lodge .Onze lodge is erg vies en oud. Alle meubels zijn kapot en de kakkerlakken lopen over de vloer. En het weeshuis zag er netjes uit Allemaal babytjes in hun bedje en de rest van de kinderen loopt vrij rond De grotere tot 5 jaar dat zijn er 15 die hebben een groter bed in ee andere kamer. eerst keken ze ons aan wie zijn dat nou weer! Maar na een tijdje kwamen ze dichterbij en kon je ze oppakken en met ze kroelen. Bij het eerste gezicht kreeg ik al tranen in mijn ogen want ze kijken allemaal zo zielig. We moeten om 6.30 uur beginnen met tanden poetsen en dan worden ze gewassen en aangekleed. Daarna krijgen de kleinste een flesje en de grote kinderen een bord pap. Het ziet er allemaalgoed uit. De kleding worde iedere dag gewassen. s'middags komen er oma's (Granny's) en die gaan met de wat oudere kinderen in een andere ruimte buiten dansen en zingen en leren hen de dingen van het leven maar dan in een spelvorm. Wij mochten komen kijken en als ze gaan zingen dan moet ik natuurlijk weer huilen. Zo aandoenlijk hoe ze dat doen in Afrika. Maar na een tijdje raak je er aan gewend. Wwe mogen om 13.00 uur gaan eten en dan hebben we pauze tot 15.30 uur. dan gaan we eten of naar de winkel want we moeten zelf koken s'avonds. Dan gaan we weer terug tot 19.00 uur.Zo gaat dit elke dag en als we s'morgens binnenkomen dan komen ze al naar ons toe gerend. Zo schattig er zijn erbij die komen altijd naar de zelfde persoon en in de middag, gaan we soms ook met ze naar buiten.Vrijdag hadden we een vrije dag en zijn we naar een mooi natuurgebied geweest met onze gids Neil er waren watervallen en een leuke afrikaanse markt. Daarna gingen we naar een Cheetah project en gingen we met een open busje het natuurgebied in daar liepen ze los. Er waren ook impala's, hyena's, wilde honden,gieren en apen. We zijn ook nog op de foto geweest met een cheetah!. Wehadden een leuke dag. Vandaag zijn we gaan zwemmen met de kleintjes in een echt zwembad. Iemand had geld en kleding gesponserd. Ze hadden allemaal hun eigen zwempak en broek en een badmuts. Zo schattig om te zien. De kinderen zijn nu terug naar het weeshuisStraks gaan we weer terug, Het is zo fijn om de kinderen te zien lachen....daar doe je het voor.
tot de volgende keer!
xxxx Sonja
Hallo Sonja, ik krijg de tranen in mijn ogen als ik de verhalen hoor over die lieve kinderen. Liefde geven aan deze kinderen lijkt mij heerlijk, zo'n fijn gevoel.
Wat hebben wij het toch allemaal goed hier en zijn soms nog niet tevreden.
Liefs Raymond en Leny
wat leuk om goed nieuws te horen. Kun je geen kleintjes stiekem meenemen in je handbagage .
Gr.Nicole x
Lieve Sonja en Ashley,
Fijn om te lezen dat het allemaal zo goed gaat met jullie. Het lijkt ons wel heel indrukwekkend. Wat zul je je snel gaan hechten aan die kleintjes, vooral als ze zo op je reageren. Leuk om jullie belevenissen zo te kunnen volgen!
Veel liefs, Ad & Astrid
Dag lieve Sonja en Ashley,
Fijn om te horen dat alles goed is met jullie, ondanks dat er toch al wat traantjes zijn gevallen. Zal emotioneel niet makkelijk zijn om te zien hoe deze kinderen moeten leven. Maar belangrijk is dat ze veel liefde krijgen en plezier beleven, en daar dragen jullie nu een steentje aan bij.
Zuid-Afrika is inderdaad een heel mooi land met prachtige natuur. Geniet ook hier van.
Vandaag André nog gezien op de golfbaan, maar hij was al weg voor ik het in de gaten had, dus helaas niet met hem gesproken. Hij zal jullie wel missen.
Heel veel liefs uit Echt van Marc en Carine.
Ha Sonja en Ashley,
krijg al tranen in mijn ogen als ik je verhaal lees. Wordt het inneens weer duidelijk hoe goed wij het hier hebben en kunnen we blij zijn dat er mensen in het westen zijn die geld in dit soort projecten steken.Ben je weer helemaal opgeknapt Sonja? We blijven jullie volgen. werk ze maar vooral geniet van deze bijzondere tijd.
XXX Johan en Ingrid
hey Sonja en Ashley, hehe jullie hebben eindelijk een internetcafé gevonden. Fijn om wat van jullie te horen. Vind het zo dapper van jullie om jullie in te zetten voor dit kindertehuis. Het zal emotioneel niet meevallen om die kindertjes zo te zien.... ik zou het echt niet kunnen. 't Liefst allemaal de koffer in en mee naar Nederland. Geniet ook van de uitjes die jullie maken en alle indrukken die je opdoet in het mooie Afrika.
Geniet samen van deze bijzondere reis.
Dikke kus van ons Martin, Anita, Niels en Fleur
hoi sonja en ashley
net jullie berichtje gelezen jezus dat hakt erin,heel veel respect voor jullie twee meiden xxx
Goed dat jullie ook een dagje vrij hebben en dan genieten van dat mooie afrika fff relaxe moet ook op z'n tijd.geweldig toch dat je dit samen kan delen met ashley
Ben wel trots op jullie twee en ook wel jaloers een beetje
Ton is afgelopen vrijdag met andre samen gaan eten ik vragen of andre al iets van jouw gehoord had,maar werk was natuurlijk het belangrijkste onderwerp,sukkels!!!
Nou meiden geniet van het samen zijn en tot snel!!
Dikke knuffel aan jullie beide doei meiden xxx gr esther
He he eindelijk ik heb iedere dag zitten kijken op me mail maar steeds niks. Wat moeilijk zal je hebben om die kindjes zo te zien in die ellende, ik zou ook steeds huilen. Maar het geeft je waarschijnlijk ook heel veel voldoening om dit voor ze te kunnen doen. Ik zie dat je heeeeel vroeg op moet elke dag pff respect hoor maar je doet het voor die kindjes zodat ze kunnen eten en spelen en lachen. Leuk dat je ook al wat gezien hebt van afrika ik ben nu al heel benieuwd naar de foto's. Dag lief zusje ik wacht met smart op je volgende mail en zal mamsje het ook allemaal laten lezen. Dikke kus en natuurlijk ook voor ashley xxxxxx
Hallo kanjers,
Zo te lezen zijn jullie heel erg goed bezig, respect! De kids zullen jullie erg missen als jullie weer weg zijn. Kroelen jullie ook met de kakkerlakken.........?
Zet 'em op!
Hey so ja en ashley,
Ik heb bijna elke dag gekeken of er al nieuws was en eindelijk dan de eerste mail ik kan meheel goed voorstellen hoe jullie je voelen en bij het lezen komen herinneringen naar boven (en ook de tranen). We zijn ooit in grahamstown (z.a.) naar een schooltje in een tTownship daar geweest, al die lieve snoetjes en inderdaad dat zingen en dansen, het raakt je enorm.
Geniet van wat jullie doen en van elkaar. Deze emotie en herinnnering schept een levenslange band tussen moeder en dochter, geweldig meiden. Hoop dat je weer wat beter bent Sonja ( veel rooibosthee drinken , zijn antioxidanten !).
Hoop dat jullie nog een paar keer kunnen genieten van natuur en wildlife. Ben benieuwd naar de 'cheetah-foto's.
Heel veel liefs en tot de volgende mail,
Yvette (en uiteraard ook de groetjes van John )
Hoi Sonja en Ashley,eindelijk dan een berichtje,fijn om wat te horen.Ik had wel verwacht dat het emotioneel zou zijn,zou daar zelf ook last van hebben.Fijn dat jullie zien dat er toch wel zo goed mogelijk voor de kinderen gezorgd wordt,veel liefs en groetjes Miranda
Ha Sonja en Ashley, geweldig om van jullie te horen, ik was heel erg benieuwd en vind het leuk om nu te weten hoe het daar er uit ziet en hoe jullie je dag doorbrengen. Kan me voorstellen dat het heel emotioneel is, die kindjes maar ook fantastisch dat je zoiets concreets kunt doen.
Veel liefs, ik volg jullie verder! Ineke
Hoi Sonja en Ashley, heb de hele week al gekeken of je al wat geschreven had, maar dacht ook dat een internet cafe natuurlijk niet altijd bij de hand is. Heel bijzonder en ontroerend wat jullie daar meemaken. Fijn dat er toch zo goed als mogelijk voor die kinderen wordt gezorgd, en geweldig dat jullie ze wat extra's kunnen bieden. En dat je die kindjes dan ziet genieten. Dit ga je nooit meer vergeten! Leuk om ook te weten hoe een dag er bij jullie nu uit ziet. Hoop dat je wel rustig kunt slapen tussen de kakkerlakken.... Ben heel benieuwd naar je volgende verslag! Liefs, Bonny
Wat een bijzondere ervaringen! Geniet ervan en sterk zijn! Liefs Anne
Hoi meiden, erg leuk om wat van jullie te horen, ja het zal natuurlijk niet mee vallen maar wel een heel bijzondere ervaring zo met moeder en dochter. Probeer er toch van te genieten en weet wat jullie nu doen erg bijzonder is.
Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen en foto's.
Groetjes Sjaak, Jos, Niels, Mark en Bob.
Hee Sonja en Ashley,
Wat een belevenissen zeg. Dit gaan jullie de rest van je leven niet meer vergeten. Ben benieuwd naar de rest van jullie verhalen. Heel veel succes daar en vooral ook genieten... Veel liefs, Marina
Lieve Sonja en Ashley,
Met diep respect heb ik jullie verhalen gelezen en zie die zwarte kooloogjes, daar hoop ik zonder vliegen, voor me. Moeilijk straks waarschijnlijk om er niet één in je koffer te stoppen. Bijzonder om dit samen, moeder en dochter, te beleven. We kijken al weer uit naar een nieuw bericht. Wensen jullie nog een fijne tijd. Geniet ook van de natuur hoor !!! Liefs Gerry en Rick (hij past zondag weer op André)